Vi söker marknadsansvarig

Varumärkesansvar och fokus på digital marknadsutveckling

Pappelina är under kraftig tillväxt och därför känner vi att det är dags för oss att ta ett nästa steg inom marknadskommunikation och vill nu stärka upp med en blivande nyckelperson. Hos oss får man arbeta med ett väl inarbetat varumärke och med stora möjligheter att påverka vår fortsatta framgång.

 

OM ROLLEN
Tillsammans med kollegorna på Pappelina kommer du att arbeta med att ytterligare stärka och utveckla Pappelinas varumärke från en redan stark position med syfte att skapa en digital tillväxt på både befintliga och nya marknader. Förutom ett nära samarbete med dina kollegor kommer du att ha mycket dialog och samverkan främst med våra partners (agenter/distributörer), men också med kunder i både Sverige och utomlands. Du får en bred roll som är både strategisk och operativ och ditt ansvar omfattar bland annat att med varsamhet och finess:

 

- Ta fram och implementera en marknadsplan inklusive budget 
- Leda och utveckla Pappelinas digitala strategi och ansvara strategiskt och operativt för sociala medier
- Arbeta med all vår grafiska formgivning och marknadsmaterial, såsom kataloger och andra trycksaker samt digitalt
- Utveckla vårt bildspråk och medverka vid fotograferingar
- Driva projekt och aktiviteter såsom t ex planera mässmonter och delta på mässor internationellt
- Ta ansvar och leda all vår kommunikation, både gentemot press och mot våra kunder
- Ansvara för vår copywrite i form av nyhetsbrev, texter till marknadsmaterial och press.
 

Du rapporterar till vår VD. Placeringsort är Falun.

 

VÅR KANDIDAT
Vår nästa stjärna är en affärsmässig kreatör med känsla för varumärkesbyggande, design och formgivning. Du har en för rollen relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens tillsammans med några års erfarenhet av digital marknadsföring, gärna från ett mindre varumärkesägande produktbolag. Du har också goda kunskaper i Indesign, Illustrator, Photoshop och PremierPro. Dessutom är du van att leda projekt samt arbeta operativt som en del i teamet och har kompetens inom textbearbetning.

Förutom svenska behöver du vara flytande i engelska i såväl tal som skrift eftersom huvudparten av våra kunder finns utanför Sverige. Fler språk är meriterande, men inte ett krav. Då Pappelina finns internationellt innebär tjänsten en del resor.

Som person är du utåtriktad, kommunikativ och har förmåga att bygga relationer både internt och externt, nationellt och internationellt. Din approach är ödmjuk samtidigt som du har förmåga att ta rodret och skapa framdrift på ett strukturerat sätt. Du är en lagspelare som förstår vinsterna i att samarbeta för att nå en optimal leverans. 

Om du motiveras av att verka i en internationell miljö i ett framgångsrikt bolag där du får en central roll i vår fortsatta utveckling, vill vi gärna se dig som sökande.

 

KONTAKT
Vi samarbetar med Consensus i den här rekryteringen. För mer information är du välkommen att kontakta Lena Ottaway 070-547 36 00 eller Carl Niordson 072-090 80 77. Sista ansökningsdag är 10 december men vi hanterar ansökningarna löpande och rekommenderar därför att du registrerar din intresseanmälan så snart som möjligt via www.consensus.nu/karriar

 

 

Pappelina är ett svenskt designföretag som agerar på en stor internationell marknad. Företaget startades 1999 av Lina Rickardsson och vår huvudprodukt är mattor.
Vi levererar ett högkvalitativt traditionellt svenskt hantverk med modern form och funktion. För oss är varje liten detalj viktig, från materialval, mönster och vävning till
efterbearbetning, exponering/presentation, leverans och kundservice. Sedan januari 2021 ingår vi i Embellence Group som är noterade på Nasdaq First North Premier.
Med 12 anställda omsatte vi 46 miljoner 2020. Vårt kontor ligger i Falun och huvudproduktionen av våra produkter sker i Leksand där även vårt logistikcenter finns.
Pappelina marknadsförs och säljs i ca 50 länder. Vi har fått en fantastisk respons både i Sverige och inte minst utomlands där ca 80% av vår försäljning sker.